Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Red av. Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Smaka av med salt, peppar och en skvätt Calvados
Dryck som rekommenderas till är något vin av druvan Pinot Noir. Kalkonen. Små salladsblad som tex mangold, rödlök, avocado, färska fikon, sugarsnaps, rödlök och Balsamico
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Bryn kalkonfilén, krydda med salt och peppar. Blanda örterna på en tallrik och rulla kalkonfién i dem. Servera kalkonen med vitlöksbakad potatis och fetaoströran och sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.