Ras-el-hanout är en kryddblandning, och i artikeln finns det ett exempel på vilka kryddor man själv kan blanda för att få rätta stuket och då omnämns spiskummin, koriander, kardemumma, svartpeppar, nejlika, kanel, muskot, svartpeppar, kryddpeppar och rosenknoppar
Hacka löken och bryn den tillsammans med kycklingen. Lât puttra i 1 timme pâ lag värmen, men hâll koll pâ vattenmängden och fyll pâ med ett litet glas dâ du märker att sâsen minskar
Efter samtal med den från Algeriet nyss hemkomna systern och visst surfande bestämde jag mig för att göra en kycklingtagine och moghrabieh, alltså stor Couscous
Tagine är en traditionell nordafrikansk rätt som avnjuts med familjen eller vännerna. Den tillreds i en speciell lergryta med konsikt lock där maten ligger och puttrar länge pa lag värme för att fa ett riktigt mört kött
Krydda medspiskummin, chili- och cayennepeppar, havssalt och svartpeppar. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.