Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel
Fick frågan om jag inte kundelägga upp receptet på stompa och visst kan jag det. Stompa5 dl filmjölk1 ½ dl sirap2 tsk anis2 tsk salt2 tsk bikarbonat1½ liter (15 dl) rågsikt Blanda alla torra ingredienser i en
Så kom då sommaren till oss, äntligen kan man lägga bort vinterjackan som hittills åkt på under de kalla kvällspromenaderna, nu är solstolarna framtagna och avdammade, benen är rakade och bikinin är provad för första gången i år
Kavla med en krus kavel runda kakor. stompa längst in i frysen som vi åt till frukost. Stompa5 dl filmjölk/fil (A-fil är godast)1 ½ dl sirap2 tsk anis2 tsk salt2 tsk bikarbonat1½ liter (15 dl) rågsikt
Vi uteslöt anis denna gången, prova dig gärna fram med kryddorna. Här är receptet på stompa, enkelt och gott, eftersom det inte är jäst i så går det dessutom fort att baka
Stompa är ett stekpannebröd som enligt mig bör kavlas ut med kruskavel. Skålen som alltid var fylld med polkagrisar (dit farfar alltid smög och åt karameller), farmors nybakta sockerkaka som hon matade fåglarna med, när vi alla samlades i soffan och kollade på diabilder, grannarna som hade höns dit vi gick för att köpa ägg, somrarna då vi badade i regntunnan
Ställ en torr stekpanna på spisen på medelvärme. Det går snabbt och enkelt att baka Stompa. Kavla ut kakorna ganska tunnt med kruskavel eller med vanlig kavel och nagga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.