Så här kommer mitt hitte-på-recept på tunnbröd bakat på korn och havremjöl. "Hej Undrar om du kan hjälpa mig med en recept på gammaldags norrländsk mjukt tunnbröd som är bakad på endast två mjölsorter, korn och havremjöl
Flera har frågat efter recept på tunnbröd så här kommer ett. Platta ut bullarna så dem blir runda och kavla ut jätte tunna runda brödskivor, ca 2-3 mm, på ett bakbord
Måste ju dela med mig av receptet på dessa härliga tunnbröd. 5-6 st kakor blir det. Knåda degen något med ytterligare mjöl och rulla 5-6 bollar som du sedan kavlar ut med en något mjölig kavel. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 8-10 minuter. 5-6 st kakor. 8-10 minuter L
Tunnbröd. Tunnbröd. 12 - 14 dl vetemjöl + lite extra till utbakning. Ta en degboll i taget och kavla ut den till en tunn rund kaka, ca 26 - 28 cm i diameter. 12 - 14 dl vetemjöl + lite extra till utbakning
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.