1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Smaka av med salt och peppar. 1 schalottenlök100 g champinjoner1 dl vitt vin4 dl grädde1 msk kalvfondknappt 1 tsk kinesisk sojasalt, pepparFinhacka löken och fräs mjuk i lite smör
Idag blev det kycklingschnitzel här hemma men schnitzel brukar även göras med skinka eller kalvkött. Jag serverade med krämig potatisgratäng och lite krispig sallad
Banka ut dem något med en köttbank eller baksidan på en liten kastrull. Blanda rivet äpple med rödbetor, matyoghurt, honung, salt och peppar till en röra
Serverat med klyftpotatis och ärtor. Parmesanpanerad kycklingschnitzel (4 portioner). 4-5 kyckling minutfiléer (tunnare kycklingfiléer eller så gör man jobbet själv och delar fina kycklingfilér i 2 delar)
MED TORR- ELLER BOTTENREDNING. 100-200 gram färsk svamp som kantareller, champinjoner, skogschampinjoner, ostronskivling, trattkantareller, Karjohanssvamp - rensad och grovhackad (eller ca 2 dl burksvamp eller förvälld svamp)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.