Idag blev det kycklingschnitzel här hemma men schnitzel brukar även göras med skinka eller kalvkött. Jag serverade med krämig potatisgratäng och lite krispig sallad
Banka ut dem något med en köttbank eller baksidan på en liten kastrull. Blanda rivet äpple med rödbetor, matyoghurt, honung, salt och peppar till en röra
Serverat med klyftpotatis och ärtor. Parmesanpanerad kycklingschnitzel (4 portioner). 4-5 kyckling minutfiléer (tunnare kycklingfiléer eller så gör man jobbet själv och delar fina kycklingfilér i 2 delar)
Blanda ströbrödet med salt och peppar. Lägg i creme fraiche, grädde och buljong i en kastrull och värm upp, rör i parmesan och tomatpesto, krydda med salt och peppar
Lägg ihop en ost/skinkdel med en ostdel och kläm till lite. Kyckling Cordon Bleu, pankopanerad och ostfylld kycklingschnitzel, stod på vårt matbord i veckan
Citronpotatis900 g mjölig potatis 1 dl olivolja 1 citron, rivet skal och saft 2-3 kvistar färsk rosmarin, eller 1 tsk torkad 3 vitlöksklyftor, tilltryckta med sidan av knivbladet salt
Jag började med att klyfta potatis och en sötpotatis och kryddade med salt och rosmarin. Efter ungefär fyrtiofem minuter var det klart för servering tillsammans med sallad och lite sweet chilisås
I tallriken med mjöl lägger du i kryddorna och blandar ordentligt. Kycklingschnitzel är minst lika gott vanlig panerad schnitzel och faktiskt är det ju så himla enkelt att göra
servera med vitkålssallad och currymajonnäs. Jag gillar inte att panera mina schnitzlar utan delar dem endast på mitten, bankar ut dem med en köttklubba, saltar och pepprar
Blanda dem med oljan och krydda med salt och peppar. Vispa upp ägget med senapen på en annan tallrik. Blanda det med crème fraiche och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.