Idag blev det kycklingschnitzel här hemma men schnitzel brukar även göras med skinka eller kalvkött. Jag serverade med krämig potatisgratäng och lite krispig sallad
Banka ut dem något med en köttbank eller baksidan på en liten kastrull. Blanda rivet äpple med rödbetor, matyoghurt, honung, salt och peppar till en röra
Serverat med klyftpotatis och ärtor. Parmesanpanerad kycklingschnitzel (4 portioner). 4-5 kyckling minutfiléer (tunnare kycklingfiléer eller så gör man jobbet själv och delar fina kycklingfilér i 2 delar)
Och att bollarna blev mycket frasigare med ett täcke av panko i stället för vanligt ströbröd. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
Blanda ströbrödet med salt och peppar. Lägg i creme fraiche, grädde och buljong i en kastrull och värm upp, rör i parmesan och tomatpesto, krydda med salt och peppar
Lägg ihop en ost/skinkdel med en ostdel och kläm till lite. Kyckling Cordon Bleu, pankopanerad och ostfylld kycklingschnitzel, stod på vårt matbord i veckan
Citronpotatis900 g mjölig potatis 1 dl olivolja 1 citron, rivet skal och saft 2-3 kvistar färsk rosmarin, eller 1 tsk torkad 3 vitlöksklyftor, tilltryckta med sidan av knivbladet salt
I tallriken med mjöl lägger du i kryddorna och blandar ordentligt. Kycklingschnitzel är minst lika gott vanlig panerad schnitzel och faktiskt är det ju så himla enkelt att göra
servera med vitkålssallad och currymajonnäs. Jag gillar inte att panera mina schnitzlar utan delar dem endast på mitten, bankar ut dem med en köttklubba, saltar och pepprar
Nu när jag äntligen har fått tag i panko igen så testade jag att göra pankopanerad lax o det blev riktigt lyckat o dessutom tycker jag mycket om potatismos med riven västerbottenost i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.