Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Sparrismed bacon, parmesan och nötter är magiskt. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Nu hann jag iaf med bussen, kunde åka hem och hämta bilen och fortsätta min färd in till stan. Jag visste redan innan att det kunde bli lite knort om tid så i måndags hade jag förberett med att köpa hem en färdig grillad kyckling och rensat och delat den i bitar
Innehåller en del brynt smör men som Tom Sjöstedt säger, allt blir godare med brynt smör. Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.