Gräddstuvad lever tillhöstmiddagKycklinglever är väldigtbillig, god och nyttig mat. Det är tyvärr inte så många som äter den idag, men jag tycker det är väldigt gott
Häromdagen testade jag att göra cocotter för första gången, det visadesig vara en snabb och tacksam liten maträtt som passar väldigt bra som förrätt, eller tillmiddag en söndagkväll då man bara är litehungrig, efter att ha intagit alldeles för stora mängder fikavid upprepade tillfällen under dagen
Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt ånga av någon minut. Tillsätt smör och olja och grädde. Stöt potatisen med potatisstöt och vispa därefter till ett luftigt mos
Kycklinglevern är betydligtmildare och så mjäll så den bara smälter i munnen. Kryddig Lever Det här är en rätt som viätit många gånger på en av våra favoritrestauranger här i Alanya, Sultan Filika
Skölj av kycklinglevern och låt rinna av ordentligti durkslag, torka av med hushållspapper. Bryn leverbitarna på medelvärme i några minuter på var sida
Oeufs cocotte auz epinards är såklart en fransk rätt. Enkelt, fint och faktisktfestligt. Man kör spenat och ägg i små koppar – eller crème brylée-formar – och toppar med något gott, som rökt lax eller rom
Skölj av kycklinglevrarnai kallt vatten och låt rinna av i durkslag. Bryn smör i stekpanna och stek levern i omgångar, salta och peppra, lägg över i gryta
Jag blandar ihop allt och kör det med mixer. Så det blir en jämn smet. Jag steker i smör och olivolja. Av stek skyn gör jag en sås, lägger ilite soja och matlagningsgädde samt lite majsmjöl
600 g kycklinglever. 1100 g rökt sidfläskistrimlor. 14 msk kapris. 120 blad färsk salvia. 11 bananschalottenlök iringar. 1400 g skalad potatis. 1salt och pepparKoka potatisen mjuk i saltat vatten, vidservering krossa den grovt och toppa med övrigaingredienser. 1Stek sedan fläsk, 10 blad salvia och lök gyllene och krispigti 50 g smör. 1Krydda kycklinglevern med salt och peppar och stek den färdigi smör med litesalvia. Det tar cirka 5 minuter. 1Lägg upp kycklinglevern på potatisen och toppa med fläsk, salvia och kapris samt lök
Ännu ett recept på KycklingleverKycklinglever och äpple tycker jag är en god kombination. Äpple och curry passar också fintihop, så här blev det en stuvning med alla tre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.