Börja med att skiva champinjonerna (storleken är efter smak) och finhacka vitlöken. (Se till att få med så mycket vitlök som möjligt då den gärna ligger kvar i stekpannan
Om man inte enbart vill/kan ha grädde, så kan man späda ut med lite mjölk. Tillsätt soja, vitpeppar, salt och buljong efter smak (var försiktig med salt och vitpeppar)
Champinjonsås1-2 gula lökar500 g färska champinjoner1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell3 dl gräddeev redningsaltsvartpeppar Skala och hacka lökarna
Om middagsmaten inte räcker till matlådor så händer det ibland att jag, till mångas förskräckelse, fyller dem med något så simpelt som pulvermos och stekta fiskpinnar
Kycklinglevern är betydligt mildare och så mjäll så den bara smälter i munnen. En riktigt kryddig och god rätt som ofta görs på lammlever och serveras med rå lök
Skölj av kycklinglevern och låt rinna av ordentligt i durkslag, torka av med hushållspapper. Bryn leverbitarna på medelvärme i några minuter på var sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.