Labneh med tomater och timjanPortioner. Blanda mejeriprodukterna med citronsaften och timjan. Lägg dem i väl rengjord burk med lock och fyll på med olivolja så att labnehn inte klibbar ihop
Vi köpte med oss flera burkar hem och åt dem varje dag, vi använde dem verkligen till allt. Sedan vi startade Delikatessboxen har jag velat ha med dessa små godingar, och äntligen fick de en plats i månadens boxar som skickades ut igår
Fäst med tandpetare. Servera gärna med Sevans hummus eller baba ghannouge. Auberginerullar fyllda med labneh och smak av dadelsirap Spara Skriv ut Förberedelser 10 Minuter Tillagningstid 10 Minuter Total tid 20 Minuter Portioner
Serve immediately. To start this post I have to admit that I never used to be a big fan of pumpkins. I can’t remember that we ever had pumpkins when I grew up, and my first experiences with pumpkins when we lived as expats in China fifteen years ago wasn’t that great
-) Det kan vara som i fallet med denna middagen. Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får lite tips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp i mitt huvud
Blir dessutom SÅ gott med. Blanda vatten med fond/buljong, häll i grytan och sätt på locket. Här serverad med tabbouleh, vinbladsdolmar, hoummus, labneh (myntayoghurt), lammfärsbullar & sallad
Nu har jag lagat ännu mer med produkterna. Vi gör ofta biffar hemma och häromdagen så lagade jag nötfärsbiffar med bladpersilja, lök, mynta och vitlök i
Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med kokosröran. (utseendet på fotot stämmer inte överrens med receptet, då vi inte riktigt gillade den versionen, så här nedan är ett recept vi prövat oss fram till som smakar betydligt bättre)
Vi valde att fylla rulladerna med senap, ost, skinka samt örter och sedan koka dom i lite vitt vin, buljong och grädde, men det går säkert att laga till kycklingrullader på andra goda sätt
En sak jag med förtjustning handlar på mig är granatäpplekärnor ”på burk”. Färsk mynta passar fint i salladen om du har hemma men den här gången blev det med torkad oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.