Toppa med parmesanost vid servering. Vänd ned spaghettin och blanda runt ordentligt. Blanda samman kycklingfärsen med havregröt, ägg, 1 kruka persilja, citronskal, 1 riven vitlöksklyfta och salt. Rulla köttbullar och stek i olivolja i ca 10 minuter på medelvärme. Höj värmen under stekpannan och tillsätt 2 skivade vitlöksklyftor ochzucchini. Fräs i 3 minuter och tillsätt schalottenlök, solroskärnor och bladpersilja samt citronsaft. 0,5 citron, skalet av + saft. 1 zucchini, i tunna slantar. 600 g kycklingfärs 1 dl kokt havregröt, kall 1 ägg 2 krukor bladpersilja, fint hackad 0,5 citron, skalet av + saft 3 klyftor vitlök 1,5 tsk salt 1 zucchini, i tunna slantar 1 bananschalottenlök, skivad 1 dl rostade solroskärnor 2 dl färskriven parmesanost spaghetti olivolja
Den här gången blev det en vegetarisk variant med fänkål, zucchiniochcitron, väldigt god. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med fänkål ochzucchini
Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar medzucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginen ochzucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Blanda kokosen med vaniljsocker och kanel. Här kommer ett förslag på vad man kan göra med dem. Ev kan du doppa klyftorna i lite citronblandat vatten, så behåller de färgen också, men låt då äpplena rinna av och torka till innan du förpackar i burkar eller plastpåsar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.