Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Tillsätt vinägern och sockret i det kokande vattnet och låt sockret lösa upp sig
Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. Njut gurkan till stek eller köttbullar t ex, eller varför inte toppa leverpastejmackan medgurkan
Hur underbart är det inte att njuta av egen syradgurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syradgurka här
Kycklinggrytamedsmak av dragon och västerbottenost. Servera med potatis eller ris. Vi måste handla mat till julmiddagen, sen blir det att komponera middagar av vad som finns i frysen och i andra skåp… inga problem det finns mycket av diverse kryddor och annat
Vid serveringen - börja med en bit omelett i botten och toppa sedan den med lite inkokt lax ochsyrad rödlök, sojabönor, rostade pumpafrön och lite färskost
Smaka eventuellt av med lite salt, svartpeppar och socker om det behövs. Skär kycklingfiléerna i små bitar, krydda med salt och svartpeppar och stek i lite olja/smör i en djup panna eller kastrull tills de fått färg och är genomstekta
Blanda alla ingredienser ochsmaka av med salt och peppar. ½ dl bostongurka. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare
Garnera med dragon. Smula ner osten och tillsätt crème fraiche och vatten. Servera med pasta eller ris. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.