500 g
kycklinglår eller filé, skuret i stora bitar
1 gul
lök, skivad
1 vitlöksklyfta,
hackad
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
mald kardemumma
2 tsk
mald spiskummin
1 tsk
mald koriander
1 msk
fint riven ingefära
1 burk
(400 ml) kokosmjölk
1 burk
krossade tomater
1½ dl
röda linser (okokta)
1 burk
kikärtor
2 msk
fond Asian Fond Green and fresh (Touch of taste)
eventuellt vatten att spä med
sambal oelek efter egen smak
limesaft efter smak
salt
Bryn först kycklingen runt om, ta upp den och lägg åt sidan under tiden du fortsätter med grytan.
Fräs lök och vitlök i en djup stekgryta så det mjuknar utan att det får för mycket färg.
Tillsätt ner de torra kryddorna och ingefäran och fortsätt fräsa någon minut till, under tiden du rör.
Häll i kokosmjölk, krossade tomater, linser och fond i stekgrytan, rör om och låt det sedan småputtra ca 10 minuter Tillsätt vatten om du tycker det blir för tjockt undertiden.
Efter 10 minuter tillsätter du kycklingen och kikärtorna i grytan, smakar av med limesaft, sambal och salt och låter allt bli varmt.
Servera med ris. Koka ris enligt anvisningarna på paketet. Skala och kvarta löken. Skala och hacka vitlök. Dela broccolin i mindre buketter, skala och skiva broccolistammen
Het kycklinggrytamed chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
En jättegod gryta med massor av grönsaker, god kyckling och en sås som är helt fantastisk. Använd även stammen på broccolin, skala med en potatisskalare och skär i bitar
Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande
Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan tillsammans med nykokt ris. Gör så här. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan
Så god och så enkel att laga och med ganska mycket färsk ingefära som jag älskar. Strimla kycklingen och stek i margarinet och krydda med lite salt, peppar och/eller kycklingkrydda, allt efter egen smak
Ännu en god kycklinggryta ska ni få. Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Smaka av med salt o peppar. En välsmakad söndagsmidda Till 4 pers4 kyckling fileer3 dl CF1 dl mjölk1 tsk curry2 tsk sambaloklek1 dl mango chutneySalt,peppar o paprikapulverOlivolja till stekningRis och broccoli till serveringSkiva fileerna mycke mycke tunt o fint, salta o peppra bitarna o stek dom i olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.