Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamed röd curryoch kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera medris 3-4 port
Ris. En god kycklinggryta passar också bra när det är grått och ruggigt. Kycklinggryta. Har bland annat tänkt baka toscamazariner med rabarber i helgen,
Eftersom jag håller på att experimentera medris (min stackars man vad han får stå ut) så tänkte jag detta skulle passa bra till ett kokosris (hittar du här)
Ris hade så klart passat utomordentligt bra det också. Kycklingcurrymed squash och sambal oelek. Jag känner mig som värsta Carl von Linné, eller han kanske bara sysslade med blommor och pistiller förresten
Hacka löken och låt fräsa med kycklingen tillsammans medcurryn. Skär kycklingfiléerna i små bitar, krydda med salt och svartpeppar och stek i lite olja/smör i en djup panna eller kastrull tills de fått färg och är genomstekta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.