I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Rör ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar
Idag har vi hunnit med att skjutsa Max till tandläkaren och sen till skolan. Svinkopporna har inte riktigt torkat in än och körteln under hakan är fortfarande stor och öm
Doftar så gott och smakar särskilt bra ihop med tomat, ost och pasta. I den här kycklinggratängen passade den också riktigt bra ihop med grovkornig skånsk senap
Forma små runda, platta biffar med handen och lägg dem på ett fat. Blanda med köttfärsen. Ta sen en aubergineskivaoch tryck på köttfärsbiffen, varannan köttfärs varannan aubergine
Bottna en ugnsfast form med soltorkade tomater och olja. Ska man tillaga aubergine får man inte vara rädd för olja och salt för då blir resultatet underbart
Hacka tomaterna och fördela över auberginen. Salta och låt ligga och dra ur vätska en stund. I originalreceptet ska auberginen paneras i majsmjöl, men det skippade jag
Stek kycklingen runt om i smör eller kokosfett, kryddad med salt och peppar. Vincent fick en egen kycklingfilé som vi enbart stekte i stekpannan med lite currysås
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginenmed tomat och fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.