Jag använde mig av tre produkter jag aldrig tidigare prövat, och med risk för att tangera gränsen för produktplacering, så måste jag nämna att jag blev mycket positivt överraskad av såväl Fond du Chef kyckling som de frysta "Provencalska" örterna
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Ursprungsrecepet kommer från kokboken "Medelhavsmat för svenska kök" av Mette Ankarloo. Än idag kan jag bläddra i den och tycka att den står sig utmärkt väl i jämförelse med många av de kokböcker som kommit ut under de fjorton år som gått sedan just denna titel stod högst på min önskelista
Ta upp kycklingbitarna, torka av med hushållspapper och spara marinaden. Stycka kycklingen i 8 bitar och lägg dem åt sidan medan du gör marinaden. Tillsätt sedan marinaden tillsammans med 1 dl vatten och buljongtärningen och låt puttra under lock i ca 40 minuter
Garnera som du vill, gärna med färska örter. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Det blir en ganska enkel historia i ugn med färskost, örter och massa grädde. Innan det är dags för svampplockning ska vi hinna med ännu en maskeradkräftskiva
Som tur är är sambon ledig i mellandagarna så han har tid att fixa med detta. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
Strö över färska örter tillsammans med riven ost. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dom lite lätt med hjälp av baksidan på en slev så de krossas en aning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.