Ostsåsen blir god som den är men den blir ännu bättre med dessa godsaker. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Zucchinipasta ochostsåsmed gula kantareller . Häll i durkslag och toppa med riven parmesan. Vincent är supernöjd med sin födelsedag, han har fått så många fina paket
Skit i den gula såsen med smak av cheddar (läs. Att göra egen ostsås är relativt enkel match. industri) som man köper på burk och rör till en egen istället
Jag serverade med broccoli ochostsåsen, men ris är förstås ett naturligt val. Dessutom gjorde jag ostsåsen som hörde till den grillade laxen (och som jag glömde göra i somras…) och det blev väldigt lyckat
gör latmansvarianten med kycklingfiléer och vanlig buljong, vet jag. Det var egentligen ren snålhet som fick mig att köpa en hel kyckling, i stället för ett tråg med lårfiléer
Vispa ihop mjölet och lite av mjölken till en slät redning, späd med resten av mjölken och grädden. (Använd med fördel en kastrull med teflon eller någon annan släpp-lätt-beläggning)
Den här rätten gjorde min sambo igår med lite inspiration ifrån mig såklart. Blanda ihop senap, ostsås, grädde, pressad vitlök och salt och peppar och häll över kycklingen
Så dit styr vi kosan i kväll och smörjer kråset med en vårmiddag och tillhörande passande viner. Som om inte det egentligen räckte så har jag en inbokad vistelse med en gammal kompis, även hon en något trött småbarnsmamma som behöver komma bort en natt
Krydda med lite salt och rejält med nymald svartpeppar. En mumsig paj med västerbottenost. Fördela färsk bladspenatoch bacon i formen och slå äggsmeten över
Servera med lite oliver på toppen. Häll över bladspenaten, tomaterna och osten. Jag ville ha en snabb lunch till två små hungriga barn, och kikade lite i skåpen
Än idag kan jag bläddra i den och tycka att den står sig utmärkt väl i jämförelse med många av de kokböcker som kommit ut under de fjorton år som gått sedan just denna titel stod högst på min önskelista
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.