1 msk
tomatröra. Lägg dem i en ugnssäker form och häll över resten av röran. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingen är genomstekt, 68 grader innertemperatur.
3 min
Låt rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Fräs blomkåls- och broccolibuketter i olja 5 min Tillsätt sockerärter och vitlök när ca 1 minut återstår av tillagningstiden.
Jag har laddat upp med bland annat kallrökt lax, sparris och lite andra fräscha grönsaker, Västerbottenost, både smaksatt och naturell cream cheese, smördeg, skaldjur och lite annat
Bryn kycklingfiléerna i smör så dom får fin färg. Vi är alla ledsna, sörjer på vårt vis o saknar denna person enormt… Jobb ska ju dock skötas ändå o vardagen med familj o barn måste rulla på
Dessa matbilderna tog jag med sista solljuset idag innan solen försvann. Man kan egentligen ta vilka grönsaker man vill och slänga på, det är så jag brukar göra, det som finns i kylskåpet åker ner i formen
Blanda ihop pastan med bönröran och de stekta grönsakerna. Mixa ihop bönorna med myntablad, persilja, olja och saft från en halv citron med hjälp av en stavmixer
Ta av från värmen och krydda med salt och peppar. Vitlöksfrästagrönsaker. Man kan använda olika slags grönsaker, som mangold och salladskål och även romansallat
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt. 2 kycklingfiléer
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.