Kycklingfilé i marinad
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 1 Salt
  • 1 Grovmalen svartpeppar
  • 1 Smör
  • 1 Marinad
  • 11 dl olivolja
  • 11 dl balsamvinäger
  • 13 msk honung
  • 11 tsk grovt havssalt
  • 11 tsk grovmalen svartpeppar
  • 11 msk timjan
  • 11 msk oregano
  • 16 kycklingfiléer Salt Grovmalen svartpeppar Smör Marinad 1 dl olivolja 1 dl balsamvinäger 3 msk honung 1 tsk grovt havssalt 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 msk timjan 1 msk oreganoUgn 200° Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar. Bryn dem i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter. Prova med en sticka för att se om köttsaften är klar och genomskinlig. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg de nystekta kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt det få marinera någon timme. Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämnt över kycklingfiléerna. Lägg dem i kylskåpet när de svalnat. Låt kycklingfiléerna ligga i marinaden över natten. Skär tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet. Lycka till!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.