Kyckling tandoori
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kyckling tandoori 2 port + matlåda
  • 500 g kycklingkött, tex filé eller lårfilé
  • Marinad
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • citronsaft från ½ citron
  • 1-2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • Rör samman alla ingredienser till marinaden.
  • Dela kycklingköttet i ca 3 cm tjocka skivor och lägg i en skål med marinaden.
  • Ställ kycklingen att marinera i kylen minst 1 timme, eller över dagen.
  • Ta upp kycklingbitarna ur marinaden och lägg över dom på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  • Ställ in kycklingen mitt i ugnen på 200 grader, 15-20 minuter, kolla så att innertemperaturen nått 70 grader innan du tar ut kycklingen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.