Det här är ett enkelt recept påkyckling i ugn som jag lärde mig av min svärmor när vi var i Irak. Kycklingen får en jättegod syrlig smak då den marineras i kryddor, yogurt och granatäpplesirap
Häll alltsammans över kycklingen. ½ tsk salt. KYCKLINGPÅ FRANSKT VIS. Dela en kyckling i bitar och stek den i ugnen i en sås med fin smak av vin och aprikos
)Den här versionen var i allafall riktigt god. Bred på "kryddblandningen" på filéerna. Inga problem att göra i större mängd, bara att bryna två filéer åt gången (så det inte blir för trångt och kallt i pannan) och lägga över i en ugnsform för att sen låta dem "gå färdigt" i ugnen
På med vitlöken och alla kryddor runt hela kycklingen, bind fast benen. Gnugga hela kycklingen med en halv citron samtidigt som du pressar ut juice från citronen
Valfrikyckling del, jag använder kycklingklubbor. strö över saltpå varje sida och fritera tills de får en fin gyllene färg ( ha gärna lock på, då det skvätter en del)
Bokade tidigt i höstas och har gått och längtat i över ett halvår efter den här dagen nu. Idag tänkte jag dela med mig av ett favvorecept här hemma, sötsur kycklingpå en blinkning
Skala vitlöken och finhacka den och chilifrukten och lägg dem i en kastrull med övriga ingredienser. Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.