0,5 vitkål kallpressad rapsolja 2 msk flytande honung 1 msk vatten 2 kvistar färsk rosmarin, hackad ca 500 g kycklinglårfilé (ekologisk med skinnet kvar) 1 dl japansk soja 2 dl crème fraîche 3-4 cm färsk pepparrot, smaka av salt peppar
Tog fram kycklingdelar igår och rubbade så idag var det bara att slänga delarna på grillen. Stekte också på färsk vitkål i massor med smör, blev fantastiskt gott
0,5 vitkål kallpressad rapsolja 2 msk flytande honung 1 msk vatten 2 kvistar färsk rosmarin, hackad ca 500 g kycklinglårfilé (ekologisk med skinnet kvar) 1 dl japansk soja 2 dl crème fraîche 3-4 cm färsk pepparrot, smaka av salt peppar
Servera med en god grönsallad eller som jag gjort här en tomat gratinerad i ugn med lite ost på. 4 st Kycklingfiléer. 1/2 vitkål. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll sedan på soja, 2 msk smält smör och kryddor. Stek kycklingen i ugnen i 225 grader till en innertemp på ca 70 grader (ca 20 min). Låt sedan kyckling vila under folie i ca 5-10 minuter så den saftar till sig. Under tiden kycklingen är i ugnen, riv vitkålenmed osthyvel och stek mjuk på medelvärme i 2 msk smör, 3 tsk Sambal Oelek och några varv med saltkvarnen. 4 st Kycklingfiléer. 1/2 vitkål
Strimla kyckling, pujorlök och vitkål. Värm upp en stekpanna på medelvärmemed lite olja. Tillsätt då vitlökskross och låt fräsa på medelvärme under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.