Parmaskinka är bland det godaste jag vet, och när den fick hoppa in i ugnen tillsammans medkycklingen, grädde och balsamvinäger så kunde det inte bli annat än gott
Krydda kycklingenmed salt och peppar. Kycklinglårfilé, salt, svartpeppar, torkad oregano eller basilika, parmaskinka, färskost med någon smak, vispgrädde, balsamvinäger, kycklingfond eller kycklingbuljongtärning, vitlöksklyftor
Bryn kycklingen i lite smör i en stekpanna, och rulla sedan in bitarna i parmaskinka. Här kommer en riktigt smakrik maträtt för vinterkvällens fredagsmys, det är parmainlindad kyckling i en gräddig sås med smak av enbär och kantarell
När den svalnat tärande jag kycklingenoch la allt i en matlåda med lite salt. Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling
Stek kycklingfilemedkantarelleroch sharlottenlök. Smaksätt med tryffelolja och lite pressad citron. När det är genomstekt smula över en hönsbuljongtärning eller kycklingfondoch häll i valfri mängd grädde/matlagningsgrädde till önskad mängd sås
Pappardellepasta medkyckling, kantarelleroch bacon. I min sås (som i grund och botten består av bla lök, grädde, en skvätt vitt vin och vitlök) har jag också gula kantareller, bacon, timjan ochkyckling
Stek kycklingbitarna tillsammans med timjan, vitlök och svart- och vitpeppar. En ljuvlig kycklingrätt som fungerar mitt i veckan men också som en god lördagsmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.