4 4 portioner ris 600 g kycklingfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 msk dijonsenap salt och peppar majsstärkelse 1 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 1 gul lök 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 2 tomater 1/2 kruka basilika 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 3 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk soja 4 port ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Så det fick bli kyckling i ugn till middag med varm potatissallad och en krämig vitlökssås. Putsa kycklingfiléerna och skär ett djupt snitt i varje filé
Kyckling fylld med Rikotta, Basilika & Aprikoser. Saftig kycklingmed god fyllning och krispig yta. Enkel att tillaga är den också, eftersom kycklingen sköter sig själv i ugnen
E. n. k. e. l. t. o. c. h. g. v. a. r. d. s. m. I. i. M. j. å. u. ä. p. H. b. f. K. y. z. D. ö. 3. é. /. 6. 1. T. w. -. (. B. ). S. 2. ,. 0. P. L. x. 5. q. *. d l. g r
Middagen idag blev kycklingfilé i ugn med rostade morötter och potatis, sallad med tomat, paprika och majs och en fetaostsås med creme freiche som blev supergod
Strimla kycklingfiléerna blanda dem med soya. Stek kycklingköttet i omgångar i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde blandat med vetemjöl, rör ner det i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.