Receptet kommer från boken "Kyckling" av Tareq Taylor. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och massera in den så att kycklingen täcks runtom
Tänk dig semestersmakerna citron, rosmarin och vitlök. Ta med dem upp till det kalla potatislandet i norr, men ta svängen förbi Ica-affären och handla fläskytterfilé och lite rotsaker
Det är en inläggning med mycket och många smaker som alla passar riktigt fint tillsammans. Vi fick ju en receptskatt efter Ankis mor med otroligt många sillrecept, böcker där alla varianter hon gjorde genom åren finns antecknade, om de var goda eller mindre goda, hur mycket som hade gjorts och så vidare
Stek kycklingenmed kryddor och vitlök. Blanda samman kyckling, spenat och champinjoner. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Många kramar från Birgitta. Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta med vitlökssmak. Vänd kycklingdelarna i olja, uppvispat ägg och krossad grillchips
Häll kokosmjölken över kycklingen och tillsätt även saft och skal från limen, kycklingfond, finhackad chili, finrivna/pressade vitlöksklyftor och sambal oelek
Gör ett par längsgående skåror i degen med en vass kniv. Pensla därefter brödet med vatten. (37 grader) Smula ner jästen i en bunke med lite av vattnet tills det är upplöst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.