11/2 dl socker11/2 dl havregryn2 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver150 g smör1 äggChokladkola. 75 g smör1 msk kakao3 msk grädde11/2 dl sockerEn gnutta vetemjöl, ca 1/2 mskSmält smöret. Klicka ut smeten i formar och grädda i 200 grader i 10 minuter. Lägg alla kolaingredienser i en kastrull och låt smeten sjuda på låg värme i ca 15 minuter tills den blivit tjock och seg. 11/2 dl socker. 11/2 dl havregryn. 2 1/2 dl vetemjöl. 150 g smör. 1 ägg
Ingredienser3 krm jäst3 dl kallt vatten6½ dl (390 g) vetemjöl special1½ tsk salt½ dl solroskärnor1 msk linfrön1 msk sesamfrön+ extra fröer till utbakningenPå kvällen börjar du med att blanda ihop alla ingredienserna. Plasta in bunken och ställ på ett varmt ställer under natten 8-10 timmar. Täck med en handduk och låt jäsa 1 timma. När brödet jäst färdigt så ställer du in formen på gallret, slänger in några isbitar på plåten och kör i 15 min. 1½ tsk salt. 1 msk linfrön. 1 msk sesamfrön
Då var det dags för lillenyårsafton och snart är det dags att köra in på sista varvet 2012. 1½ dl majonnäs. 1½ dl kesella, 10%. ca 1 msk riven pepparrot. 100 g smör. 1 tsk paprikapulver. 100 g riven västebottenost, eller annan smakrik ost. 1½ dl majonnäs. 1½ dl kesella, 10%. ca 1 msk riven pepparrot. 100 g smör. 1 tsk paprikapulver. 100 g riven västebottenost, eller annan smakrik ost
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. 1 ägg. 1/2 dl flytande honung. 1/2 dl rörsocker. 2 1/2 dl dinkelflingor. 1/2 dl rapsolja. 100 g mörk choklad (70%). Sätt ugnen på 175°. 1 ägg 1/2 dl flytande honung. 1/2 dl rörsocker. 2 1/2 dl dinkelflingor. 1/2 dl rapsolja. 100 g mörk choklad (70%)
Cheesecake med nutella100 g smör150 g digestivekex150 g chocolate chip cookiesSmält smöret och blanda med krossade kex och cookies. Fyllning3 ägg1½ dl socker200 g färskost3 dl gräddenutella, vi tog säkert 2 dl men det står 1 dl i receptetVispa samman äggulor och socker poröst, rör ner osten. / Anki och Håkan 100 g smör. 150 g digestivekex. 150 g chocolate chip cookies. 1½ dl socker
12 plusgrader, och på baksidan i solen hade vi ett tag 21 grader. 11, mest M som bestämt. 1 kg kycklinginnerfilé. 1 burk soltorkade tomater. 1 burk Creme bonjour ost med taco-smak. 1,5 tsk dijonsenap. 10 krossade grönpepparkorn. 1 tsk curry. 12 p. 21 grader. 1 kg kycklinginnerfilé. 1 burk soltorkade tomater. 1 burk Creme bonjour ost med taco-smak. 1,5 tsk dijonsenap. 10 krossade grönpepparkorn. 1 tsk curry
21 Februari 2017, kl 08. 19 / Direktlänk. 01 och jag har varit vaken sedan klockan 06. 100 gram smör5 dl mjölk1 pkt jäst2 msk sirap1 tsk saltCa. 10- 12 dl vetemjöl special. Låt jäsa i cirka en 15-30 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. 2017, kl 08. 100 gram smör. 1 pkt jäst. 1 tsk salt. 10- 12 dl vetemjöl special. 15-30 minuter. 15 delar och
Världens bästa Sockerkaksbotten10-12 bitar5 ägg3 dl strösocker1,5 dl vetemjöl1,5 dl potatismjöl2,5 tsk bakpulverGör så här. Sätt ugnen på 175°C. Det här receptet räcker till 1 lager i en normalstor tårta. Päronmousse1lager1,5 dl Kiviks päronkräm2 msk marsanpulver2 dl vispgrädde10 droppar päronessens2 konserverade päronhalvor(grön pastafärg eller karamellfärg)Gör så här. After Eight-kräm1 lager3 dl vispgrädde100 g mörk choklad50 g After eight (ca 6 st)Gör så här. 10-12 bitar. 1 lager. 1,5 dl Kiviks päronkräm. 1 lager
07 Januari 2015, kl 18. 19 / Direktlänk. 100 g smör. 1 dl havregryn. 1 dl mandelmjöl. 1 dl nötmjöl (jag mixade 1 dl valnötter, men det går bra med hasselnötter eller cashew eller en blandning av dessa). 12 st färska dadlar2 dl blandade nötter1 msk kokosfett2 msk kakao1 msk kaffekokosflingor. 12 stora, urkärnade dadlar 2 dl riven kokos 4-5 msk havremjöl6 msk kakao 1 tsk kokosolja 1/2 dl starkt kaffe . 100 g smör. 1 dl havregryn. 1 dl mandelmjöl. 1 dl nötmjöl (jag mixade 1 dl valnötter, men det går bra med hasselnötter eller cashew eller en blandning av dessa). 12 st färska dadlar
100 g mandelspån. Man vill gärna att bitarna blir 1-1,5 cm höga. 100 g mandelspån. Dagarna går fort. Första advent är avklarat och nu rusar vi mot andra
Godmorgon. Första advent är ju avklarat så nu finns det väl ändå ingen anledning att hålla igen på julen, varken när det kommer till pynt, sötsaker eller mysiga glöggkvällar
200 grader, (d v s ej varmluft) i cirka 13-15 minuter. 1 g saffran (2 påsar). 150 g smör rumstemperatur. 170 g strösocker (2 1/2dl). 3 g vaniljsocker (1tsk). 120 g smör rumstemperatur. 1-2 st ägg, (+ en skvätt mjölk). Låt ligga kvar med en duk över och vila i 15-20 min. Låt jäsa ordentligt under en duk 1-2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader, pensla med ägg och strö över hyvlad mandel och pärlsocker och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 13-15 min tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg. 13-15 minuter. 1 g saffran. 150 g smör rumstemperatur. 170 g strösocker. 120 g smör rumstemperatur. 1-2 st ägg. 1-2 timmar Sätt ugnen på. 13-15 min tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg
Dubbelkakor med smörkräm, mjölk-, ägg- och glutenfria Kakorna100 gr mjölkfritt margarin 0,5 dl florsocker1 msk vaniljsocker1,25 dl Lailas gula mjölmix1 dl potatismjölVispa matfett, florsocker o vaniljsocker mycket pösigt. Rulla ca 16 bollar, lägg på plåt, platta till något. Grädda i 175 grader ca 12 minuter. Låt svalna på plåtenSmörkräm50 g margarin0,75-1 dl florsocker2 tsk vaniljsockerVispa smöret länge så det blir luftigt. 100 gr mjölkfritt margarin. 1 msk vaniljsocker. 1,25 dl L. 1 dl potatismjöl. 175 grader ca. 12 minuter. 0,75-1 dl florsocker
1 äggula. Spritsa ut det runt kanterna i en smord, djup ugnsfast form, ställ in mitt i ugnen på 225 grader till moset fått fin färg, ca 5-10 minuter. 1 dl fiskbuljong/hummerbuljong. 1½ msk smör. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Tävlingen håller på till i morgon söndag, kl 18. 1 äggula salt och peppar. 1 dl fiskbuljong. 1½ msk smör
3 dl mjöl1 dl socker2 tsk bakpulver1 dl olja [alt. 100gsmör]1/2 msk krossat linfrö, vispat i 1 msk vattenNyp ihop allt till en deg och tryck ut i en form. lite mer, så det täcker botten]11/2 dl havregryn1 tsk vaniljsocker1/2 dl olja [alt. Grädda i nedre delen av ugnen, 175°c i ca 40 minuter, tills den fått färg [jag fick höja temperaturen och grädda den ytterliggare ca 10 min]. 1 dl socker. 1 dl olja. 100g smör. 1/2 msk krossat linfrö. 1 msk vatten. 11/2 dl havregryn. 1 tsk vaniljsocker. 1/2 dl olja. ca 10 min
1 liten zucchini, à ca 300 g. 1 krm grovmalen svartpeppar. 125 - 150 g salladsost eller fetaost. ca 1 dl riven lagrad ost. Låt potatisen koka i ca 8 - 10 minuter, eller tills den nästan är helt mjuk men fortfarande har lite motstånd kvar i mitten. 1 liten zucchini, ca 300 g. 1 krm grovmalen svartpeppar. 125 - 150 g salladsost eller fetaost. ca 1 dl riven lagrad ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.