Rostad rotfruktssallad med riven ost och krispiga cayennerostade. Matiga varma och kalla sallader stod på programmet, och jag har ägnat det senaste halvåret åt att samla idéer och testa smaker för att få fram de absolut godaste salladerna till kursen
Har länge velat lära mig att göra massa fina sockerblommor och binda ihop till en fin bukett. Nu frågar jag alltså er mina kära läsare om ni vet vart det finns såna kurser i Sverige eller Norge och helst av allt ska det inte kosta miljoner
Ibland går en månad snabbt och bloggandet har legat nere lite. Men det blir så med ett hus som renoveras och en liten grabb som vill och får all uppmärksamhet
I glaset till pajen (och några andra rätter också) hällde vi ett rosévin som vi fått äran att testa. Nåja vi ska nog överleva detta också, vi är ganska härdade vid detta laget, var och en på sitt sätt
Efter att ha ägnat veckans fyra första dagar åt receptkorrekturläsning, broschyrskrivning, inhandling av kursmaterial, psykologikurskvälloch ledning av seniorgympapass var det på fredagkvällen äntligen dags för en av mina höstkursnyheter för Medborgarskolan
Juligt rostad lingonmüsli med frön, mandel, pepparkakskryddor och vanilj. I höst har jag dock börjat experimentera med olika sorters rostad müsli, även kallad granola
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass ochrostade pistaschnötter
rostade pinjenötter. Middagen var dessutom en önskerätt från födelsedagsfrugan och eftersom kocken hade en ledig dag stod middagen vackert klar när frugan kom hem från jobbet
strösocker och kanel till garnering. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggulan och citronskalet. Lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla med äggblandningen och garnera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.