Förra torsdagen höll jag höstens andra kurs i Svenska hösttapas. En avdelning på Bostads AB Poseidon hade kontaktat Medborgarskolan och efterfrågat en matlagningskurs och jag hade äran att få hålla min lite specialla tapaskurs för dem
Förra lördagen höll jag terminens enda matlagningskurs för Medborgarskolan i Gislaved. Matiga varma och kalla sallader stod på programmet, och jag har ägnat det senaste halvåret åt att samla idéer och testa smaker för att få fram de absolut godaste salladerna till kursen
Gojibär - som för bara något år sedan var svårt att få tag på utom i specialaffärer - hittar du numera överallt, både i vanliga livsmedelsbutiker, men också i alla hälsokostbutiker
Rör i gojibär eller russin. Men gojibär är bättre för de innehåller en massa nyttiga antioxidanter. 2 dl gojibär eller russin. 2 dl gojibär eller russin
1 dl torkade gojibär. 1 dl torkade gojibär. Brödbak igen i stugan. Som ni redan vet så gör jag nästan aldrig helt samma bröd två gånger, utan blandar hejvilt mellan olika mjölsorter, gryn, fröer och torkade bär
3 dl havregryn - Saltå kvarns ekologiska eller Semper Ren havre t ex75 g kokosolja eller smör2 ägg1 dl ljust rörsocker½ dl Cane syrup1 msk vaniljsocker1 dl mandelpasta½ dl gojibär½ dl russin½ dl hackad mandel3 dl havremjöl½ msk bakpulverSmält smöret eller kokosoljan och häll det hett över havregrynen
Jag försöker variera bollarna med lite olika ingredienser, och den här gången fick det bli råa cacaonibs, som jag lade i blöt över natten tillsammans med chiafrön, solrosfrön, pumpafrön, mandel, och gojibär
Rör i havregrynsblandningen och gojibär. 125 g laktosfritt eller vanligt smör - alternativt mjölkfritt margarin1 stort ägg - mitt vägde hela 76 g och kom från min "privatleverantör"1 dl ljust muscovadosocker½ dl mörkt muscovadosocker½ dl råsirap - alternativt mörk agavesirap eller vanlig mörk sirap1 dl gojibär1 dl havremjöl½ msk fiberhusk½ msk bakpulverSmält smör/margarin, och häll det hett över havregrynen. 1 dl gojibär
+ valfria färska och torkade frukter och bär till garnering. Frukostskålen fick idag en dos acaipulver, och jag tog även tillfället till att prova på mitt gojibärspulver från superfruit
Recept på raw food boll med gojibär. Till sist rullades de i kokos och ett mjöl gjort på gojibär. Det pulvret tillverkar du enkelt genom att mixa gojibär i en blender
Efter att ha ägnat veckans fyra första dagar åt receptkorrekturläsning, broschyrskrivning, inhandling av kursmaterial, psykologikurskväll och ledning av seniorgympapass var det på fredagkvällen äntligen dags för en av mina höstkursnyheter för Medborgarskolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.