Oktobergryta medlinser. Fräs allt i oljan, tillsammans med curryn, till det hela blivit lite mjukt. Linser är både nyttigt och gott och dessutom billigt, så det kan egentligen inte bli bättre
Dessa biffarna, medlinser och quinoa, var verkligen supergoda. Vi käkade dem med kokt broccoli, rivna morötter samt den kalla såsen som ni fick recept på häromdagen (se här)
Koka belugalinserna i en kastrull med ett lagerblad och ev. Laxen bakas i ugn på låg temperatur för att hållas nyttig efter att ha täckts med sumacpulver och furikake-sprinkles som innehåller svart & vita sesamfrön, shisoblad (som helt enkelt är bladmynta och har noter av både mynta, svarta vinbärsblad och basilika) och nori (som är en japansk nyttig alg, den som viras runt makirullar bland sushin)
En krispig men samtidigt seg quinoabarmed massor med nötter och en topping av mörk choklad. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut quinan på plåten
Häll av vattnet och blanda de varma linsernamed rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Jag försöker fortsätta med rutinerna trots att vi har semester, inte alltid så lätt, men sen så vet jag också att det är svårare att komma tillbaka till rutinerna om man har varit ifrån dom ett tag
En vegetarisk gratäng med massor med smak hittar ni här. Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. Avsluta med 1 dl svarta oliver. 2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.