Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Svålraderna bör vara ½ cm breda. Salta svålen. Gnid in svålen med salt och var noga med att det kommer ner salt i svålfickorna
Pappa och hans fru bjöd på denna rätten sist jag hälsade på. Så himla gott. Kom på att jag aldrig har gjort det själv, så passade på nu i fredags när jag ändå skulle ha lite gäster
Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn
Det börjar bli dags att skörda årets grönsaker, det växer så det knakar. Av en grannfru fick jag två stora squash och då passade jag på att göra en gratäng med lite hetta i
Ta ut fläsksteken och vänd på den. Gör såsen till fläsksteken. Ta ut fläsksteken och slå in den i folie. in potatis och rotfrukter i ugnen igen under tiden du skivar upp fläsksteken mm
Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.