Det har nämligen varit rena rama Lönneberga idyllen i köket i dag med korvtillverkning, bakning och som grädde på moset så har det även gjorts leverpastej
LEVER MED GRÄDDFIL. Kommer man någon gång över riktigt fin ungnötslever kan man försöka sig på den här rätten, som får en utsökt smakbrytning av äpple och senap i gräddfilssås
I sin senaste bok, Liver Rescue av Anthony William aka Medical Medium, skriver han att de flesta av våra hälsoproblem stammar från en lever som är trött och överbelastade av virus, toxiner, tungmetaller etc
Värm ugnen till 225 ºC. Tvätta potatisen och dela den i klyftor, men låt skalet vara kvar. Blanda ihop oljan och kryddorna i en fryspåse och lägg i potatisklyftorna
Lägg levern i mjölk i några timmar. Ta upp levern och skär den i strimlor. Stek levern i resten av margarinet, sänk temperaturen och låt det bli genomstekt
Vänd leverskivorna i vetemjöl som kryddats med salt och svartpeppar. Stek dem på ganska svag värme i resten av matfettet i en annan stekpanna - levern ska vara knappt genomstekt (nja, jag vill nog ha den ordentligt stekt men för den skull inte torr och skosulig
PEPPARBIFF PÅ LEVER. Varför inte steka lever som pepparbiff. leverskivorna i vitpeppar innan de. Putsa levern och låt den ev ligga i blöt i vatten någon timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.