Strö på lite salt och servera. Skär entrecôteskivorna i ca 2 cm breda strimlor på längden. Trä upp dem på spett, pensla med marinad och grilla dem i 2-3 minuter. 1 msk plockade färska timjanblad. 1 msk färskpressad citronsaft
Slå upp den krämigaoch varma risotton på ett varmt serveringsfat. En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citronochkrondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombination med smörstekt makrill och rödbetor
Låt svalna och tryck in smöret under skinnet på kycklingen och krydda försiktigt med salt. Bryn smöret på spisen, när smöret har skiftat färg till gyllenbrunt och du känner en nötaktig doft som påminner om kola är smöret klart
Kryddigakorvar åkte ner i korgen och olika sorters färska örter. Så i dagstod jag där i affären och försökte komma på något som går snabbt och enkelt att laga
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citronoch brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
När smaken är bra kramar du ihop smöret och vetemjölet till en deg (beurre manie) och rör ner i soppan, det här kommer att reda buljongen så att den blir lite mer krämig
Häll på flaska. Rör i honung ochcitronsaft. Drick som shot på morgonen. Bra start på dagen. Ca 2 dl riven färsk ingefära 4-5 dl vatten1 dl citronsaft2-3 msk honung Koka upp vatten och ingefäraLåt stå ett tag. 1 dl citronsaft
Fyll påmed vin och buljong så att allt är täckt med vätska. Lägg köttet i en ugnstålig gryta med lock, eller i en lergryta och tillsätt även löken, rotfrukterna och fläsket
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna påmedelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Lägg blandningen på trianglarna och klicka på lite gräddfil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.