Kryddig kalv med kräm på jordärtskocka och frasig korv smaksatt med citron och timjan samt sky på linser och dill

Ingredienser

  • 700 g kalvrygg eller filé
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 4 lagerblad
  • 1 msk hel vitpeppar
  • 1 msk kummin
  •  
  • Kalvfärskorv
  • 250 g kalvfärs
  • 2 ägg
  • ½ citron, rivet skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl vispgrädde
  • panko (japanskt ströbröd)
  • vetemjöl
  • matolja till fritering
  • salt och vitpeppar
  •  
  • Kräm på jordärtskocka
  • 1 kg jordärtskockor
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g smör
  • citronsaft
  • salt och vitpeppar
  •  
  • Rödvinssås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 palsternacka
  • 4 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g smör
  • 1 dl kokta puylinser
  • 1/2 dl dill, hackad
  • 100 % nyår

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.