Så idag blev det en billigare hemlagad ochkryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. Stek nötfärsen i olivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén och harissan, låt fräsa med
Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Det här är en lite annorlunda variant av kål och rödbetssoppa som jag kokade ihop häromdagen. Det är roligt och spännande att testa nya idéer och annorlunda smaksammansättningar men det kan också vara lite riskabelt
Vi käkade de små kryddiga godingarna med couscous, broccolifräs och fetaostsås. Det som skiljer dem åt är kryddningen och att jag inte har någon ost i bollarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.