Rimmad lax500 g laxfilé, färsk 1 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad salt peppar. Rimmad lax500 g laxfilé, färsk 1 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad salt peppar
Lax är definitivt en av mina favoritfiskar och förutom att ugnsbaka den, så gillar jag att snabbrimma den i saltlag så att den blir riktigt krämig då man steker den
Ikväll blev det lax. Ta upp skölj av laxen och torka med hushållspapper. Pojken som bestämt sig för att han inte gillar lax åt rester från igår (för det blev faktiskt två portioner över av gårdagens pytt för 4 pers). Snabbrimmad halstrad lax4 st laxfiléer (500 g)2 msk grovt salt1 msk sockerDela filéerna i tre delar på längden. (När det andra är klart)Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxskivorna 30 sekunder på varje sida, de ska bara ner i den glödheta pannan och vända. 4 st laxfiléer
4 laxfileer. Petra 4 laxfileer. Det här är en gammal klassiker hos mig som jag inte gjort på evigheter. Nu när jag återupptäckt den kommer den nog att göras mer här hemma
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
"Ännu mer lax. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. 2 laxfileér. Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Skär laxen i bitar och lägg i en ugnsform. Häll över laxen och strö över riven ost. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. 4 laxfiléer. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. 4 laxfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.