Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
Anki fick en idé om att baka maränger, något som aldrig lyckats tidigare pga vår gamla dåliga ugn, sen täcka marängerna med grädde, jordgubbaroch sån där kolasås som vi läst om i flera andra bloggar
Lägg ihop tårtan den dagen den ska serveras, dessa bottnar håller sig krispiga i kyl på grund av att den är varmvispad, men jag rekommenderar att montera tårtan samma dag pga den innehåller frukt och bär
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå
Garnera med hallon, jordgubbar, blåbär och riven choklad. jordgubbar. Till dessert serverades en marängtårtamed äggkräm och hallongrädde och den garnerades med färska bär och riven choklad
Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45. 1 burk med kondenserad mjölk, jag köpte färdigkokt, annars får man koka själv. 2 liter jordgubbar (lägg även jordgubbar emellan dulce de leche och grädden). riven mörk chokladoch florsocker ovanpå 4 ekologiska äggvitor. 1 timme och. 1 burk med. 2 liter jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.