Strimla kycklingen och stek den i smör, krydda med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Klipp ner bacon i mindre bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper
Krydda med salt och svartpeppar. Smaka av med salt och curry, beroende på hur starkt du vill ha det. Häll såsen i grytan med kyckling och låt det koka ihop smarrigt
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Nyckeln är (tror jag) är grädde med hög fetthalt, allting ska vara högt, då blir det krämigare. Jag tycker inte att man ska använda ” nyttig potatisgratäng ” eller ” potatisgratäng utan fett ” Utan en potatisgratäng ska vara krämig och fet och då blir den riktigt god
Gott till detta är ett härligt kokt basmatiris eller att äta direkt med bröd som bestick. Börja med att putsa kycklingfiléerna och dela dem i mindre bitar
Bryn i stekpanna med smör så de får fin färg. Jag ska ge er ett gott recept på en enkel men så vansinnigt god kycklinggryta som passar utmärkt både till vardags som helg
Så idag till middag gjorde jag en jättegod kycklinggrytamed vitlök som jag hittade recept på här. Nova hon har tjatat om att hon vill äta vitlök ända sen jag gjorde den inbakade fläskfilén som är med marinerad vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.