11 kg
delikatesspotatis 5 dl babyspenat löst packad 1 st rödlök liten 3 msk hackad gräslök Dressing: 2 st äggulor 1 tsk pressad citronsaft 2 tsk skånsk grovkornig senap 1 st vitlöksklyfta 1 dl hackad dill 1 dl hackad persilja 1.5 dl rapsolja 1 msk vatten flingsalt nymald pepparTvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna.
1 Dressing:
Mixa äggulor, citronsaft, senap, pressad vitlök, dill och persilja. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Tillsätt vattnet. Smaka av med salt och peppar.
1 Skär
potatisen i bitar och vänd ner i dressingen.
1 Vid
servering: Vänd ner spenaten. Lägg upp salladen och strö över hackad rödlök och gräslök.
Till dagens lunch blev det denna krämiga maträtt. kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat. Eftersom jag inte gillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag min med matyoghurt och lite matgrädde
Allt som är krämigt och därmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt och krämigt slår det mesta
Blanda den kokta pastan med gräddsåsen och tillsätt riven parmesanost och sköljd spenat. Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt och peppar
Jag vaknade tvärt av att min Fitbit burrade så jag stängde av den med två fingerknackningar. Mina kids älskar spenatsoppa, inte bladspenat i bitar men hackad spenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.