I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj och mörk rom. Jag dricker inte alkohol överhuvudtaget, men jag tycker att det kan vara så sjukt gott med t ex
Blanda de olika senapssorterna med skalet från apelsin, honung och rom. 13 msk mörk rom. 1250 g dijonsenap 250 g skånsk senap 4 msk honung 1 ekologisk apelsin, finrivet skal 3 msk mörk romFinriv skalet på apelsinen
Ta grytan från värmen, fiska upp kanelstången och tillsätt den mörka romen. Skölj och ansa bären. Koka upp bär, vatten och kanel på svag värme tills bären faller sönder, ca 25 minuter
Gjorde bland annat en väldigt god marmelad med choklad och rom i. Med lite ost till är detta helt klockrent och gissa om detta blir min nya favorit när man är sugen på något fram på kvällen
De här macaronerna brukar alltid få favoritomnämnande när jag bjuder på ett fat med olika sorter. Fyllningen är krämig och mjuk, vilket får macaronera att hålla sig goda några dagar längre än tex macaroner med chokladganachefyllning (de blir lite hårda […]
Äppelkaka300 g äpple, tärnat och eko (gärna rött, fast och syrligt) 1 citron, zest 20 g citronsaft, färskpressad och eko 30 g rom, mörk 130 g smör, normalsaltat och eko 50 g strösocker (eko) 110-120 g ägg [2 st] 100 g florsocker (eko) 60 g vetemjöl (ekologiskt) 40 g rågmjöl, grovt och (eko) 1 g salt. 1Smörkräm50 g vatten 150 g strösocker (eko) 120 g ägg [2-2,5 st] 200 g smör, mjukt, normalsaltat (eko). 1Sockerlag smaksattmed ceylon kanel100 g vatten 100 g strösocker (eko) 1 kanelstång, ceylon och eko
Aprikos, aprikos med amaretto, vinbär, fyra frukter, fikon, apelsin. Jag bytte dock ut den koncentrerade äppeljuicen i originalreceptet mot mörk rom, samma mängd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.