Aroniasylt med mörk rom
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 l aroniabär
  • 12 dl vatten
  • 11 bitar kanel
  • 15 dl syltsocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 10.5 st citron
  • 15 cl rom
  • 11 l aroniabär 2 dl vatten 1 bitar kanel 5 dl syltsocker 2 tsk vaniljsocker 0.5 st citron pressad saft 5 cl rom mörk 2-3 burkarSkölj och ansa bären. Koka upp bär, vatten och kanel på svag värme tills bären faller sönder, ca 25 minuter. Blanda vaniljsocker och syltsocker och rör ner i grytan. Tillsätt citronsaft och koka tills det blir lite simmigt, ca 15 minuter.
  • 1 Ta grytan från värmen, fiska upp kanelstången och tillsätt den mörka romen. Skumma och häll sylten på rena, varma burkar. Sätt genast på lock. Låt burken stå svalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.