Skär en skåra på längden mitt i varje laxbit och lägg över laxen i en ugnsfast form. Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med majonnäs, crème fraiche och peppar
Till frukost idag blev det minsann nybakade frallor och det är ju aldrig fel. Det är som sagt mycket roligare och framförallt mer snabblagat och göra bröd m
6-8 småfranska (beroende på hur stora du vill ha dom). 6-8 småfranska. Nu blir det tätt på given med recept men ni vet ju att jag blir "all in" i perioder
Det förekommer påtryckningar om att det skall ätas mer fisk i familjen. Då jag hyser en viss skepsis mot saker med fjäll men inte vattenlevande kreatur med skal så kan det vara en god ide att kombinera dessa för att få något som enklare slinker ner
Hembakat bröd är bland det godaste, ändå blir det att jag bakar det alltför sällan. ) Jag hittade receptet på de här småfranskorna på Ramlösa Kvarns vetemjölsförpackning och bestämde mig för att testa det
Kräftfylld laxfilé med bulgur4 port4 laxfiléer i portionsstorlek1 burk kräftstjärtar i lake1 liten kruka dill2 dl creme fraiche1 tsk sambal oelekSaften av en halv citron2 tsk skaldjursfondSalt & peppar3 dl hel bulgurGrovhacka kräftstjärtarna, hacka dillen och blanda med creme fraiche, sambal oelek, saften av en halv citron samt skaldjursfond
För att toppa upplevelsen ytterligare så smakar det ju ljuvligt med hembakade småfranska. Visst är det härligt så här års, när man kan plocka med sig frukosten ut och sitta på en filt i gröngräset, smakupplevelsen blir ju något helt annat
Ett recept ur Anna Bergenströms fina bok Nya Annas mat. Hade massor med mjöl hemma, så kollade i hennes bok om det fanns något bröd som jag kunde testa, och då blev det detta
Idag bakade jag Småfranska. Vitt bröd till marmeladerna. Det är ett recept jag fick av kokerskan Martina som arbetade på Myrstackens daghem i Tingsryd, en söt liten tant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.