Hela kornkärnor är ett riktigt superlivsmedel när det gäller mättnad. Här får du ett recept på Kornbröd som är ett väldigt gott och saftigt bröd som mättar väldigt bra och får fart på magen
Nu har jag provat ett bröd från Pain de Martins blogg, ett grovt sådant med tranbär. Skållningen gjordes med kaffe, en annorlunda skållningsvätska eftersom jag annars använder kokande vatten
Fyllde på med200g Vatten500g Vetemjöl20g SaltBlötläggning1dl Kornkros1dl Vatten20g HonungBlandade ihop och lät stå i 1 timma (dessvärre lite varmt i köket så jäsningen kom igång inte superbra) men därefter arbetade jag degen smidig(blev inte helt nöjd med konsistensen) men hoppades det skulle bli ok, blandade i blötläggningen och lät den jäsa ca 1 timma i tätbunke vek den lät den jäsa ca 2 timmar vek den igen
Fantastiskt gott, saftigt med en speciell smak. Igår var jag hos min gudmor och gudfar och fick lära mig att baka kareliskt kornbröd, som bakas ofta här i trakterna där vi bor
Blanda i oljan och arbeta degen smidig med en trä/plastgaffel. För att laga Indiskt kornbröd utan jästRosta kornmjölet på svag värme i en stekpanna tills det börjar skifta färg
dinkelflingor eller groddad dinkel. Blanda dinkel och äpple från steg 1 med resten av ingredienserna utom hasselnötterna och knåda degen i cirka 15 minuter. Ta upp degen och lägg den i en oljad plastlåda med lock, låt jäsa i cirka 2 timmar
Visst, fruktsallad är ju riktigt gott, med grädde eller glass till. De här müslikakorna är faktiskt både goda och nyttiga, till och med choklad innehåller de
både gott och nyttigt tillsammans med Kesellan. 0,5 dl dinkelflingor, krossa lätt med handen. 50 gr smör, smält (vill man inte ha smör går det utmärkt med 2 msk rapsolja istället). gärna med en klick Kesella (1 %) med lite vaniljpulver i och toppa med bär, mums. 0,5 dl dinkelflingor, krossa lätt med handen. 50 gr smör, smält (vill man inte ha smör går det utmärkt med 2 msk rapsolja istället)
Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning. På diverse fika- och lunchraster är Helena den som alltid kommer med en massa härliga bak- och matrelaterade tips
Men de är oftast rätt onyttiga med mycket socker och smör i. Visserligen är de väldigt smarriga, men ibland kan det vara bra med något som är lite nyttigare till kaffet - och samtidigt gott
Jag vet inte hur det är med er men jag fullkomligt älskar filmjölksbröd. Dessutom hey, vem vill inte bli av med de där övermogna bruna fula bananerna i fruktskålen liksom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.