Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37°, häll över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, havregryn, solrosfrö, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet
Ugn. 225175º. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt rapsolja, honung, salt, dinkelmjöl och nästan allt vetemjöl special
Många säger att det tar tid att baka bröd. Visst, räknar man tiden från det att man satte sin surdeg och fram till ett färdigt bröd så kan det ta en vecka, men man behöver ju inte stå och titta på när assistenten går eller på när degen jäser
Sedan åkte ugnen upp till 250 grader Jag vände upp mitt korgbröd på varm plåt och hällde lite mer kallt vatten i kärlet i botten av ugnen och så fick det stå i fem minuter
1 tim penslade jag det runda brödet med vatten och strödde på lite solroskärnor och de två korgbröden fick lov att bakas naturellt utan några snitt eller garnering
2 limpor eller ett stort korgbröd. 2 limpor eller ett stort korgbröd. Okej, ni vet ju att vi (ganska ofta) propagerar för en tallrik gröt på morgonkvisten
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt och mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt rapsolja, honung, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl special och arbeta degen kraftigt i ca 10 minuter i en köksmaskin eller tills den släpper kanten på degbunken
Smula jästen och lös upp den i den ljumma mjölken. Tillsätt, olja, salt och mjöl. Jäs 20 min. Forma 2 runda limpor och lägg dem i mjölade korgar med låg kant
Vill man göra korgbröd blir det 3-4 bröd beroende på korgen. 1. a dagen, gör surdeg. Smula sönder jästen i en bunke och häll i 4 dl vatten (37 grader) över jästen och rör om så att den löser sig
Korgbröd Dela degen i 2 delar. Anpassa den ena degbiten efter korgens storlek. Rulla den degen till en stor bulle och tryck ner den i en rikligt mjölad jäskorg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.