Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37°, häll över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, havregryn, solrosfrö, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet
Ugn. 225175º. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt rapsolja, honung, salt, dinkelmjöl och nästan allt vetemjöl special
Många säger att det tar tid att baka bröd. Visst, räknar man tiden från det att man satte sin surdeg och fram till ett färdigt bröd så kan det ta en vecka, men man behöver ju inte stå och titta på när assistenten går eller på när degen jäser
Julköttbullar anno 2011 - fläskfärs,. Julköttbullar anno 2011 - fläskfärs,. I dag, den trettonde december, tänker jag inte blogga om något särskilt som anknyter till Lucia
Det är en helt galen grej att det ska vara så svårt att få tag på riktigt goda och smarriga veganska mackor i Sverige anno 2017, och det tänker vi försöka ändra på
Sånt fanns inte i Borlänge anno 2006 där jag växte upp och innan jag blev vegetarian. Tjabba. Det är dags för nästa blogginlägg i min serie med grillade quornrecept som jag genomför i samarbete med Quorn Sverige under sommaren
Semlan anno 2013 går i surdegens tecken, för vad kan egentligen vara mer värdigt för en amatörbagare hängiven till långa jästider, kärleksfullt handhavande och med målet att visa världen att det visst går att baka utan vare sig mjölk, smör eller ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.