Kryddig kyckling med ingefära och päron 1. Marinad. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Jag vill att barnen ska kunna klara det mesta när det är dags att flytta hemifrån sen är det bra att de får lära sig ta ansvar tidigt, det är ju mycket som ska göras i ett hem för att det ska fungera
Som förälder till ett litet barn verkar det som att man inte kan pumpas nog med information om hur viktigt det är att de små trollen får i sig sin dagliga dos av järn
När man startar en surdeg är det viktigt att använda sig av ekologiskt mjöl på grund av att det innehåller de viktiga mjölksyrebakterierna som behövs för att jäsprocessen skall ta fart
Jag har testat på att göra bondost här hemma men, aldrig " vanlig" ost. För det första har det varit sjukt svårt att hitta någon litteratur på ämnet - de finns knappt
Att tillaga pekinganka är inget projekt man skulle ta sig an i sitt sinnes fulla bruk. Låt mig uttrycka det som en ytterst viktig milstolpe i mitt tramsiga mästerkockliv
Från att ha friterat blöta och mjuka pommes har han nu, efter att ha bläddrat i sin bibel från föregående inlägg, lärt sigatt fritera tunna, krispiga potatischips som är helt underbara att sitta och knapra på till kött, sås eller bara som de är
) och karamelliserades med socker och fick sedan puttra sig mjuka i balsamvinäger och rödvin. Att ta körkort idag är inget jag skulle vilja göra om, och jag är nog inte den enda som tvivlar på att jag ens skulle klara det
Ibland behöver man upprepa processen mata/hälla ut/mata några gånger innan den blir sigsjälv igen. Den dör inte om den skulle stå längre än så, men den kan gå lite överstyr och bli alltför sur till exempel, och då är det inte säkert att den beter sig som man vill den dag man ska baka
Fick detta tips att min mor som använts sig av detta trix i flera år. För er som trodde ni skulle få tips om hur man bäst kokar själva ägget så kan jag med mångårig erfarenhet säga att där är det svårt att komma med generella riktlinjer
Rör alltså bara om lite i den mån det krävs för att få pastan att lösa upp sig. Instruktionerna ovan kan tyckas självklara, men ändå slarvar man med dem ibland och det resulterar ofelbart i ickeperfekt pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.