Ett av mina guilty pleasures är konserverade grönsaker. Ni vet ärtor och morötter från burk som man värmer till söndagssteken, konserverade champinjoner (som jag gärna äter råa direkt ur burken, sliriga och lite sötaktiga i smaken) och majs
Koka en sockerlag av vatten och socker och låt koka i 4-5 minuter. Skala och rensa äpplena, ta bort kärnhus samt alla skador och missfärgningar, skär sedan upp äpplena i tärningar eller klyftor
Stek 4 st ananasringar i olja, ca 3 min på varje sida. 4 st ananasringar. Gör först bbq-såsen. Blanda 2 1/2 dl osötad senap, 1 1/4 dl strösocker, 1/2 dl muscovadosocker, 1 1/2 dl äppelcidervinäger, 1/2 dl vatten, 2 msk chilipeppar, 1 tsk svartpeppar och 1 krm cayennepeppar i en liten kastrull
This post "WORKSHOP Syra - Torka - Konservera" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #fermentation #mjölksyradegrönsaker #torkadeörter
Nu gäller det att kontrollera om burkarna verkligen blivit konserverade. Är det burkar som inte blivit konserverade så kan man koka om dem eller så får man äta upp dem
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.