Inläggningar

Inläggningar

Rättika och morotspickle/sallad -  Namasu ( 紅白なます)

Rättika och morotspickle/sallad - Namasu ( 紅白なます)

Rättika och morotspickle/sallad - Namasu ( 紅白なます). 6 Januari 2016 /. 11. 56 /. Sallad. /. Permalink /. 0. Namasu är rätt uppe där med bla någon typ av Gomaae som en av de mer vanliga osouzai (お惣菜) till japanska måltider
Rättika- och morotssallad

Rättika- och morotssallad

Ingredienser Portioner. 4 100 g rättika 2 morötter 2 msk vitvinsvinäger 1 tsk socker 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Syltade nypon

Syltade nypon

Ta bort skaft och blomfästen. Dela nyponen och kärna ur dem med en liten sked. Skölj väl. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, kanel och nejlikor
Räksallad

Räksallad

2 dl räkor, handskalade avrunna. 12 msk majonnäs. 12 msk crème fraiche. 11 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Dela tomaterna. Låt citronsaften sjuda upp i en liten kastrull. Lägg i tomaterna och sjud under lock i cirka 10 minuter
Ingefärspäron med vanilj

Ingefärspäron med vanilj

Blanda vatten och strösocker i en gryta och koka upp. Tillsätt skalad skivad ingefära och snittad vaniljstång
Fikon- och äppelmarmelad

Fikon- och äppelmarmelad

Skär fikonen i bitar. Skala, kärna ur och dela äpplena i bitar. Lägg fikon- och äppelbitarna i en gryta och tillsätt äppeljuice och citronsaft
salsa med sting

salsa med sting

salsa eller sallad. det beror lite på hur man ser det, hur starkt man kryddar och hur man serverar. -). den här görs i alla fall på
Saltgurka - färsksaltad

Saltgurka - färsksaltad

1 liter kallt vatten 0. 75 dl salt 1 kg västeråsgurka ev. 10-20 st svartvinbärsblad och körsbärslöv 1 knippe krondill eller  1-2 krukor dill
Rostbiff i marinad med färska örter

Rostbiff i marinad med färska örter

Ingredienser Portioner. 10 1 1/2 kg rostbiff 1 tsk salt 2 krm mellanmalen svartpeppar Marinad 1 dl kinesisk soja 1 1/2 dl balsamvinäger 3 msk flytande honung 3 hackade vitlöksklyftor 1 tsk mellanmalen svartpeppar 1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano 1 burk cocktailkapris Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Konserverade ananasringar

Konserverade ananasringar

Konserverade ananasringar – enkelt och gott att göra själv. Ett av mina bästa gör-det-själv-tips är inlagd frukt
Konserverade persikor i vaniljlag

Konserverade persikor i vaniljlag

Skär ett kryss i skalet på persikorna. Lägg dem i en kastrull med kokande vatten och låt dem ligga i 30 sekunder
Lemonad på svartvinbärsblad

Lemonad på svartvinbärsblad

Anette och jag gjorde den här under veckan. Men vi hade ingen citron hemma så vi fick ta lime och apelsin
Syrensaft

Syrensaft

30 syrenklasar. 11 liter vatten. 11 kg strösocker. 14 saft från citroner
Syrén och panacotta paj

Syrén och panacotta paj

Nu blommar syrenerna för fullt och det doftar så gott ute. Plockade med mig några hem för att sätta på balkongen och några att baka med
Kallrörd maskrossaft

Kallrörd maskrossaft

När maskrosblommans tid är bör man ta tillfället i akt att nyttja de gula blommorna som finns i överflöd

Maskrossirap

Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär