inlagt

inlagt

  • 26 Recept
Gravad torsk med picklade tomater

Gravad torsk med picklade tomater

Fick tag på helt fantastisk färsk torsk här om dagen, visste inte riktigt vad jag skulle göra med den…varför inte grava den
Pressgurka och picklade grönsaker

Pressgurka och picklade grönsaker

Somrigaste husmanslunchen. Köttfärslimpa, nypotatis, gräddsås, rörörda lingon och pressgurka. I LOVE. Stor knytislunch idag
Dagens recept: Pickles

Dagens recept: Pickles

DAGENS RECEPT 14-10-12PICKLESPickles är en god inläggning som är utsökt att servera till kall rostbiff eller kassler, men också till varma stekta kötträtter
Picklade citronpäron

Picklade citronpäron

Skala och dela päronen i fjärdedelar. Lägg dem efterhand i citronvatten. Tvätta och skiva citronen. Koka upp ingredienserna till lagen
Jag picklar

Jag picklar

Den som är det allra minsta förtjust i inlagd gurka och pickles bör genast bege sig ut i grönsakslandet eller till torget och samla på sig grönsaker i stora lass
picklade morötter

picklade morötter

Nu har jag prövat på ett nytt sätt att ta tillvara grönsaker. Ja eller egentligen var det inte nytt, eftersom jag har tydligen picklat gurkor i flera år utan att veta om att det heter så
Picklade grönsaker

Picklade grönsaker

Har ni missat hajpen kring att pickla grönsaker. Det är nya hipstergrejen, skulle jag vilja påstå. Att lägga in eller "pickla" grönsaker är något som har gjorts länge, men i år verkar det utan tvekan vara hippare än någonsin
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Trendigaste tillbehöret just nu är nog picklade grönsaker. Liksom lika trendigt som kaktusar och andra saker som känns lite husmoderliga
Picklade betor

Picklade betor

Några av de polka- och gulbetor jag skördat under hösten har jag lagt in, eller "picklat" som är det ord man använder just nu
Picklad fänkål

Picklad fänkål

Picklade grönsaker tillför smak och syra till många maträtter, kanske bäst till kött eller mat med asiatisk touch
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Ett gott tillbehör till många rätter, kanske allra bäst till kött och rätter med asiatisk touch. Lök i en 1-2-3-lag helt enkelt
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Veckorna går så himla fort, jag hinner inte med. Imorgon är jag på konferens (eller vad jag ska kalla det) hela da'n och sen är det fredag
Dill- och pepparrotssill

Dill- och pepparrotssill

Låt sillen rinna av väl. Blanda crème fraiche, pepparrot, dill, ättisksprit och honung. Vänd ner sillen och blanda väl
Sommarsill

Sommarsill

Låt sillen rinna av och skär den i sneda bitar. Blanda majonnäs, gräddfil, dill, gräslök och rom. Vänd i sillen och blanda väl
Inlagd sill

Inlagd sill

Lag. Blanda socker, ättiksprit och vatten, och rör om tills sockret lösts upp. Skölj av sillen och låt den rinna av
Picklade äpplen på Ernsts vis

Picklade äpplen på Ernsts vis

Koka upp en lag av samtliga ingredienser utom äpplena. Skär runt äpplenas kärnhus, men behåll skalet på
Ernsts snabbsill

Ernsts snabbsill

CurrysillGör tunna stavar av äpplet. Lägg det i en skål och slå över lite sillspad. Blanda i resten av ingredienserna
Brantevikssill

Brantevikssill

En lite annorlunda sill som man lägger in utan lag. Väldigt god. Tyvärr missade jag att ta en närbild på den så får bli en bild på hela julbordet
Gravad strömming

Gravad strömming

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Har aldrig testat grava strömming förut så det var lite spännande
Konserverade ananasringar

Konserverade ananasringar

Konserverade ananasringar – enkelt och gott att göra själv. Ett av mina bästa gör-det-själv-tips är inlagd frukt
Citron- och ingefärasill

Citron- och ingefärasill

Påsken närmar sig med stormsteg och med det även sillsäsongen. Har dock märkt på bloggen att rätt få människor verkar göra egen sill till påsk
Löksill

Löksill

Börjar väl närma mig en 90 recept eller så på bloggen, men upptäckte nyligen att jag saknar ett helt vanligt löksillsrecept med lite olika lökar i