Gjorde falukorv i ugn på ett nytt, och väldigt lyckat, sätt. Det blev en korsning av Mannerströms recept från kokboken "Husmanskonst" och lite eget påhitt
Koka blomkål och broccoli mjuka i saltat vatten. Stek falukorven. Smält smöret, ha i vetemjölet och späd med grädden och mjölken till en lämplig konsistens
4 port Falukorv i ugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé Tillbehör Potatismos Kokta grönsaker Värm ugnen till 225 * Skär korven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i. - Läs hela inlägget här 4 port Falukorv. 500g falukorv
Lägg falukorvshalvorna i en smord ugnsform (alternativt skiva korven och lägg lite omlott). Fast med lite mer kärlek än "bara" stekt i pannan, nämligen bakad i ugnen med ett täcke av champinjoner, lök, ost och persilja
morötterna och hacka vitkålen. Stek samtidigt den skivade falukorven. ställ åt sidan Smält smöret i en kastrull och häll på mjölet och blanda i mjölk och buljongen , låt koka upp och bli till stuvning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.