Eftersom frukten är så hård behöver den flera tillimmari kastrullen innanbitarna är mjuka. Tre Kvitten har legat ett tag och väntat på att blitill sylt eller marmelad
Knutformat är egentligen godast då fyllningeninte åker ut utan stannar innanför knuten så att säga. Saffransbullarna gjorde jag en omgång av tidigare, då iknutformat
Låt dem kallna på svalt ställe innan de läggs i burk och ha en bit bakplåtspapper emellan. De här kakorna fickvitill adventskaffet i Västerås, superenkla att göra och ännu mer super att äta
Grönkålsallad med juliga smaker iform av grönkål, apelsin, valnötter, granatäpple och äpple. Idagblir det ett kort och snabbt inlägg på nåt som är mycket gott och nyttigt
Formatill bollar. Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med litefinhackadansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Ska du bara göra en efterrätt ijul – gör den här. Knaprig chokladbotten med en ljuvligtkrämigcheesecakefyllning med fylligapelsinssmak, toppat med en chokladswirl som gör kakan lite extra julfin
Forma dem tilllimpor och lägg i bakplåtspappersklädda limpformar. Du kanske också gillarKalljästa vörtbullar med hemgjord vörtkrydda – snart är det jul
Låt kakan ligga framme under formen någon dag innan du skär den iskivor och fryser in den. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten
Tryck ut dem iengångsformar av aluminiumfolie eller papper. Blanda samman mjöl, socker, smör, apelsinskal och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad
häll ut i en bakplåtsklädd form. går åt mycket innan själva julafton. men nu är barnens kalender fylld med både överasskningar som bio och julshowsbiljetter på ridskolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.